субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj u Salašu proslavila je 151. rođendan

Zaječar: Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj u Salašu proslavila je 151. rođendan

Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj u Salašu proslavila je 151. rođendan. Učenici i nastavnici ove škole pripremili su sadržajan program. Ovom prilikom su nagrađeni i učenici i njihovi nastavnici koji su svojim zalaganjem i rezultatima istakli u protekloj školskoj godini.

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Salašu osnovana je 1867.godine. Danas ova škola ima osam izdvojenih odeljenja. Teritorijalno pokriva dvanaest sela na teritoriji Grada Zaječara i jedno selo iz Negotinske opštine. U školu je upisano 150 učenika, što je skoro za polovinu manje nego što je to bio slučaj pre jedne decenije. Dan škole je tradicionalno obeležen priredbom koju su pripremili nastavnici i učenici ove škole, a kojoj su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, Marina Milić zamenica gradonačelnika Zaječara istakla je ovom prilikom da je lokalna samouprava voljna da sarađuje i da doprinese na podizanju kvaliteta i uslova u kojima deca uče.

Pored matične škole, nastava se održava i u izdvojenim odeljenjima u mestima: Velika Jasikova, Glogovica, Dubočane, Koprivica, Mala Jasikova, Metriš, Tabakovac i Brusnik. Školu pohađa oko 150 učenika, raspoređenih u 18 odeljenja.

Proslava jubileja bila je i prilika da se istaknu i nagrade zaslužni pojedinci koji su ostvarili zapažene rezultate na brojnim takmičenjima.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts