петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Održan je tematski sastanak Parlamenta i privrednika Timočkog regiona

Zaječar: Održan je tematski sastanak Parlamenta i privrednika Timočkog regiona

U Regionalnoj privrednoj komori Zaječarskog i Borskog upravnog okruga održan je temastski sastanak Parlamenta privrednika u proširenom sastavu. Privrednicima su prezentovani aktuelni konkursi Fonda za razvoj i Razvojne agencije Srbije.

Razvojna agencija Srbije – RAS raspisala je tri konkursa, jedan je namenjen malim preduzećima za kupovinu opreme, drugi je namenjen za razvoj konkurentnosti dok je treći predviđen za razvijanje četiri industrijska sektora, u pitanju su drvna industrija, metalski sektor, prehrambena i plastična industrija.

Vesna Vučetić iz sektora za upravljanje rizicima i rizičnim plasmanima u fondu za razvoj Republike Srbije kaže da su prezentovani programi koji su aktuelni u 2018 godini. Privrednici su ovom prilikom mogli saznati koja to kreditna sredstva mogu očekivati od fonda za razvoj, na koji rok i sa kojom kamatnom stopom.

“ Prošle godine smo imali vrlo atraktivan program koji se odnosi na početak poslovanja svih pravnih lica i preduzetnika, tzv. popularno nazvani start up krediti za koje postoji veliko interesovanje. Jedna od novina ove godine jesu i krediti za refinansiranje postojećih kredita za sve privredne subjekte koji već oni imaju u poslovnim bankama“, istakla je Vučetićeva.

Na ovom sastanku su predočeni i aktuelni konkursi NSZ- kao i aktivnosti i usluge PRIVREDNE KOMORE SRBIJE.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts