субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Na gradskom stadionu na Kraljevici održano je opštinsko takmičenje u atletici

Zaječar: Na gradskom stadionu na Kraljevici održano je opštinsko takmičenje u atletici

Na gradskom stadionu na Kraljevici održano je opštinsko takmičenje u atletici. Na takmičećnju je učestvovalo pet osnovnih i sve četiri srednje škole sa teritorije grada Zaječara, a učenici su se nadmetali u šest atletskih disciplina. Nadmetanje u više disciplina postala je uobičajena stvar za učesnike opštinskog takmičenaja u atletici, koje je na gradskom stadionu na Kraljevici organizovano za učenike osnovnih i srednjih škola u Zaječaru. Višeboj u atletici predstavlja splet više disciplina koje čine: trčanje na 100m, 300m, 600m i 800m, skok u vis i dalj, bacanje kugle i naravno, i najzanimljivija za gledanje štafeta.

Na pitanje zašto izabrati atletiku pored toliko drugih sportova, zašto je ona važna za razvoj deteta, odgovor bi bio da je atletika  sport svojstven prirodi ljudskog tela. Trčanje, skakanje i bacanje su urođeni i prirodni pokreti čoveka. U odnosu na druge sportove kao što su fudbal, gimnastika ili rvanje mnogo se ređe javljaju povrede.To je sport i za individualce i za one sa timskim duhom. Atletika ravnomerno razvija celo telo.To potvrđuje i Dragiša Simonović predsednik sportskog saveza grada Zaječara.

Kao i svake godine, izabrani su najbolji među najboljima, a pobednici sa ovog takmičenja za nekoliko dana odlaze u Kruševac gde se nadmetati na okružnom takmičenju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts