петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Međunarodni pozorišni festival za decu „ZajeČAR“ od 11. do 15. maja u Zaječaru

Zaječar: Međunarodni pozorišni festival za decu „ZajeČAR“ od 11. do 15. maja u Zaječaru

U Zaječaru će od 11. do 15. maja biti održan Deveti Međunarodni pozorišni festival za decu „ZajeČAR“. Festival će  biti otvoren u petak, 11. maja, u 18.00 sati u Narodnom pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“. Prema najavama organizatora, festival će otvoriti pesnik Ljubivoje Ršumović, koji će dan kasnije održati i promociju jedne knjige.

Prvog dana festivala biće izvedena predstava Državno-lutkarskog pozorišta iz Vidina „Bajka o ribaru i ribici“, a pored teatra iz Bugarske na festivalu će gostovati i pozorište iz Virovitice. Pored gostujuće predstave, u okviru festivala gosti iz Bugarske organizovaće i radionica lutkarstva pod nazivom „Aj em“ kako za zaposlene u pozorištu, tako i za pozorišnu publiku.

U subotu, 12. maja, najmlađi će moći da uživaju u predstavi „Kaštanka“, Pozorišta iz Virovitice, dok će u nedelju, 13. maja biti izvedena predstava kruševačkog pozorišta „Ružno pače“. U ponedeljak, 14. maja, glumci niškog pozorišta izvešće predstavu „Damojed“, dok će u utorak 15. maja, mališani moći da pogledaju predstavu zaječarskog pozorišta „Tajanstvena fioka“.  Inače sve predstave počinju u 18 sati.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts