петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Akcija u ZC Zaječar povodom dana sestrinstva

Zaječar: Akcija u ZC Zaječar povodom dana sestrinstva

Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije sindikat zdravstvenog centra u Zaječaru organizovao je akciju sponzorstva službama rehabilitacije i dečijeg odeljenja zdravstvenog centra u Zaječaru, ovim službama uručena je neophodna oprema za rad, dok su dečijim odeljenju obezbeđene igračke za decu koja se tamo leče i borave.

Povodom dana sestrinstva koji se u svetu obeležava 12. maja kao dan sestrinske profesije, dečijem odeljenju i službama rehabilitacije ZC Zaječar obezbeđen je deo pribora koji će im pomoći u radu.

Dan sestrinsta ove godine prati i senka negativnog trenda odlaska medicinskih sestara i tehničara na rad u zemlje zapadne Evrope, izjavila je Danijela Grečić predsednica osnovne organizacije sindikata medicinskih sestara i tehničara.

U ZC u Zaječaru zaposleno je blizu 550 sestara, menadžment je zainteresovan za poboljšanje položaja medicinskih sestara i to je ono na čemu će se u buduće raditi, rečeno je ovom prilikom.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts