четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru je održana 51. sednica gradskog veća

U Zaječaru je održana 51. sednica gradskog veća

U Zaječaru je održana 51. sednica gradskog veća na čijem je dnevnom redu bilo 13 tačaka, većnici su ovom prilikom razmatrali zapisnik sa 57. sednice gradskog veća ali i nacrt rešenje o davanju saglasnosti na izmene plana i programa poslovanja Javno-komunalno stambeno preduzeće Zaječar za 2018. godinu

Izmene plana i programa poslovanja Javno- stambeno komunalno preduzeće Zaječar za 2018. godinu uslovljene su potrebom da ovo javno preduzeće učestvuje na licitaciji gde će biti ponuđena pokretna imovina „Toplane u stečaju“ koja je od izuzetnog značaja u snabdevanju građana Zaječara toplotnom energijom, a koju JKSP Zajar koristi godinama u nazad.

„Činjenica je da mi već godinama unazad koristimo tu imovinu, a radi se o objektima podstanicama i opremi za grejanje građana, mi plaćamo svakog meseca koji nije mali, ovo je jedinstvena prilika da sve te objekte i opremu stavimo u sastav javno stambeno komunalno preduzeće Zaječar i smanjimo troškove koje imamo plaćajući najam“, rekao je Ivan Žikić direktor JKSP Zaječar.

Pred većnicima se ovom prilikom našao i nacrt rešenja o usvajanju godišnjeg likvidacionog izveštaja javnog preduzeća Direkcija za izgradnju Zaječar u likvidaciji.

Osim pomenutog, većnici su razmatrali i predlog pravilnika o izmenama i dopunama pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u gradskoj upravi, pravobranilaštvu grada Zaječara, budžetskoj inspekciji i službi za internu reviziju grada Zaječara, zatim i predlog rešenja o utvrđivanju teksta konkursa za raspodelu sredstava za sufinansiranje projekata programa rada verskih zajednica za ovu godinu. Razmatran je i predlog rešenja o izmeni i dopuni rešenja o utvrđivanju linije gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji grada Zaječara zatim i predlog rešenja o određivanju autobuskih stajališta na teritoriji grada Zaječara, većnici su se izjasnili o predlogu zaključka o davanju saglasnosti javno-komunalnom preduzeću „Timok održavanje“ Zaječar za prodaju pet grla konja u vlasništvu grada Zaječara putem licitacije. Odluke donete na ovoj sednici gradskog veća biću upućene odbornicima Skupštine grada Zaječara na Razmatranje i usvajanje.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts