четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru će od 23. do 26. maja biti održan 33. Festival mladih pesnika „Dani poezije 2018“

U Zaječaru će od 23. do 26. maja biti održan 33. Festival mladih pesnika „Dani poezije 2018“

U Zaječaru će od 23. do 26. maja biti održan 33. Festival mladih pesnika „Dani poezije 2018“. Svečano otvaranje je u sredu 23. maja, u 20 časova u Radul begovom konaku kada će biti predstavljen portret pesnika Tomislava Marinkovića, dobitnika najznačajnijih pesničkih nagrada. 

Tokom trajanja festivala biće predstavljena sabrana dela Aleksandra Ristovića , zatim poezija Norveške pesnikinje Gunvor Hofmo, a biće organizovan i razgovor sa hrvatskim pesnikom Tomislavom Domovićem. O „Srpskoj poeziji danas“ govoriće Prof.dr Đorđe Despić, a pesnici će gostovati i u zaječarskim osnovnim i srednjim školama.

Nastup sedmoro mladih pesnika – finalista predviđen je u subotu 26. maja, nakon čega će biti proglašen pobednik 33. Festivala mladih pesnika. Nastupu će predhoditi promocija knjige pesama „Tomorrowland“prošlogodišnje pobednice festivala Barbare Delić. 

Iz bogatog programa festivala izdvajamo slušanje poezije na Trgu oslobođenja u Zaječaru., gde će 26.maja biti emitovani autentični audio zapisi srpskih pesnika.
Organizator festivala je Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj Grad Zaječar.

Plakat 33 Festival mladih pesnika

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts