septembar 19, 2019

U Velikom Izvoru održana 10. po redu manifestacija „Potekla voda studena“

U Velikom Izvoru održana 10. po redu manifestacija „Potekla voda studena“

U Velikom Izvoru je sinoć održana 10. po redu manifestacija „Potekla voda studena“.Nakon svečanog defilea učesnika , smotru je otvorio pomoćnik Gradonačenika Zaječara Milan Stanković koji je naglasio da je organizovanje ovakvih manifestacija jedan od načina da se mladi ljudi zadrže na selu.

On je izrazio posebno zadovoljstvo što je smotra vraćena tamo gde i pripada I poručio meštanima Velikog Izvora da čuvaju svoju tradiciju. Na manifestaciji u Velikom Izvoru učestvovalo je 6 kulturno umetničkih društava sa područja Grada Zaječara : „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora, „Sloga“ iz Vražogrnca, „Zoran Gajić“ iz Rgotine,“Gradec“ iz Gradskova , „Lubnica“ iz Lubnice i „Graničar“ iz Halova.Gosti su bili folklorni ansambli iz Bugarske i Novog Sada, kao i Folklorna grupa udruženja društva Roma iz Zaječara. Smotra je i ove godine ispunila cilj – da podstiče očuvanje izvornog narodnog stvaralaštva i prezentuje, promoviše i štiti nematerijalno kulturno nasleđe ovog kraja.

 Organizatori smotre su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Veliki Izvor,a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts