петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Počele Sportske igre mladih u Zaječaru

Počele Sportske igre mladih u Zaječaru

Sportske igre mladih nastavile su svoj „Karavan“ po gradovima Srbije. Na red je došao i Zaječar. Ove Igre su potpuno besplatne za svu decu koja se prijave, a takmičenja se odvijaju u čak deset sportova.Sportske igre mladih u Srbiji, održavaju se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta, prijatelja, donatora i medijskih sponzora.

Na samom otvaranju sportskih igara u Zaječaru prisutne je pozdravio pomoćnik gradonačelnika Zaječara za sport i omladinu Milan Stanković, ističući da su sportske igre mladih za samo nekoliko godina postale jedna fantastična manifestacija u kojoj se promoviše sport i zdravi stilovi života.

„Veliki broj učesnika i prisustvo brojnih posetilaca dokazuje samo da je Zaječar grad sporta, kao i to da sportske igre predstavljaju zadatak da se steknu nova poznanstva i nova prijateljstva“, rekao je Stanković.

U prilog tome ide i činjenica da se delom sportske igre mladih odigrava na prostorima bivše Jugoslavije, te će tako pobednici sa gradskog takmičenja učestvovaće na državnom takmičenju sredinom jula na Adi Ciganliji. Najbolji u Beogradu odlaze na završno- regionalno takmičenje u Split i besplatno letovanje sredinom avgusta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts