субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
„Nema moderne poljoprivrede bez navodnjavanja“ rečeno je na sastanku u Gradskoj upravi u Zaječaru

„Nema moderne poljoprivrede bez navodnjavanja“ rečeno je na sastanku u Gradskoj upravi u Zaječaru

Nema moderne poljoprivrede bez navodnjavanja, ne govorimo samo o godinama kao što su 2012. i 2017. kada su bile ekstremne suše, tada je Srbija pretrpela ogromnu štetu koja se Merla stotinama miliona eura“, rekao je Zoran Knežević iz Sektora za komunikaciju sa Evropskom komisijom i projektno upravljanje -Uprava za agrarna plaćanja. On je podsetio da moderna poljoprivreda u svetu ne može da se zamisli bez navodnjavanja, upravo onih poljoprivrednih kultura koje mogu uspevati na ovom prostoru, gde postoji ogroman potencijal u oblasti voća i povraća.

Za razvoj poljoprivrede jeste važno vodosnabdevanje, zaključio je i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, naglašavajući da da grad Zaječar 10 godina pokušava da prduzme značajnije korake u tom pravcu u partnerstvu sa još nekoliko opština.

Ono na čemu se trenutno radi jesu dve oblasti, na promociji izvoza žitarica i uljarica.Preduzeti su određeni koraci u oblasti politike kvaliteta poljoprivrednih proizvoda, kako bi Srbija bila prepoznatljiva na svetskom tržištu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts