четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Negotin: Počeo je 5. VEF

Negotin: Počeo je 5. VEF

Kulturno-umetničko društvo „Mijat Mašković“ iz Kolašina i Vokalna radionica „Bistrik“ Bilje Krstić iz Beograda celovečernjim koncertom u Domu kulture „Stevan Mokranjac“, otvorili su peti Vokalni etno festival mladih.

VEF je osnovan  sa ciljem da promoviše tradicionalnu etno muziku, da aktivno uključuje mlade u njeno očuvanje kao i da podstiče njihovu kreativnu interpretaciju, organiyatori ističu da vokalni etno festival mladih već petu godinu uspešno pod jednim krovom okuplja najtalentovanije mlade ljude iz zemlje i okruženja.

Kulturno-umetničko društvo „Mijat Mašković“ iz Kolašina, čija je Ženska pjevačka grupa, pod upravom Davora Sedlarevića, prošle godine pobedila na Vokalnom festivalu mladih u kategoriji tradicionalnog pevanja oduševila je prisutne spojem tradicionalne pesme i autentičnih crnogorskih igara.

Drugi takmičarski festivalski dan daće šansu etno grupama iz Kikinde, Novog Sada, Sombora, Bečeja, Kraljeva, Brčkog, Budve, Plvena ( Bugarska) i grada domaćina sa čak tri etno grupe „Ajduci“, „Marinika“ i „Kraljice“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts