среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Boljevac: U Boljevcu je završen prekogranični projekat iz oblasti omladinskog preduzetništva

Boljevac: U Boljevcu je završen prekogranični projekat iz oblasti omladinskog preduzetništva

Zahvaljujući projektu koji se finansira sredstvima iz IPPA programa, Boljevčani su dobili ranoviranu zgradu ustanove kulture i scenski prostor za kulturne sadržaje po najsavremenijim standardima. Osim sale, opremljen je i informatički centar za mlade preduzetnike, što je i osnovni cilj projekta „Osnova za bolju budućnost mladih“, čija je realizacija trajala 18 meseci u partnerstvu sa opštinom Čiprovci u susednoj Bugarskoj. Ovo je jedan od najznačajnijih projekata iz prkograničnog programa koji se poslednjih godina realizovao u Boljevcu, a lokalna samouprava je tokom radova na rekonstrukciji objekta izdvojila i dodatna sredstva za zamenu krovne konstrukcije i obezbedila kupovinu mobilijara za salu.

Objekat će osim osnovnih sadržaja iz oblasti kulture, negovati i programe namenjene mladima, kroz različite vidove edukacija i radionica . Za ove sadržaje, iz projektnih sredstava je opremljen i računarski centar.

Očekuje se, da sala Kulturno-obrazovnog centra bude opremljena do početka septembra, povodom Dana opštine Boljevac.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts