петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Boljevac: „Razvoj fizičke infrastrukture i rehabilitacija uluca u romskom naselju“

Boljevac: „Razvoj fizičke infrastrukture i rehabilitacija uluca u romskom naselju“

U Boljevcu je u toku realizacija projekta pod nazivom „razvoj fizičke infrastrukture i rehabilitacija uluca u romskom naselju“, koji lokalna samouprava realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije. Vrednost radova je 172 hiljade evra, od čega je 84 posto stranog novca, a preostali iznos je obezbedila opština Boljevac.

Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u boljevačkom naselju gde pretežno žive pripadnici romske zajednice, započeta je pre par godina. Većina domaćinstava je od tada dobila kvalitetno

snabdevanje vodom, asfaltirane su ulice i izgrađen deo kanalizacione mreže. Zahvaljujući podršci iz fondova evropske unije, čitavo naselje će dobiti kvalitetnu infrastrukturu.

Inicijativu za uredjenje naselja pokrenulo je boljevačko „Društvo Rom“, koje postoji više od dvadeset godina i nastoji da brojnim aktivnostima i saradnjom sa lokalnom samoupravom, stvori kvalitetnije uslove života pripadnika romske zajednice. Osim ulične infrastrukture, lokalna samouprava je izdvojila sredstva i za uređenje sportskih terena u ovom naselju, na čemu će se raditi i u narednom periodu. Jedan od zajedničkih prioriteta je uključivanje romske dece svih uzrasta u viši stepen obrazovanja, po završetku osnovne škole.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts