петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČARSKI SREDNJOŠKOLCI ISKAZALI HUMANOST NA DELU I DOBROVOLJNO DALI KRV

ZAJEČARSKI SREDNJOŠKOLCI ISKAZALI HUMANOST NA DELU I DOBROVOLJNO DALI KRV

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Službom za transfuziju krvi  organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi za sve punoletne srednjoškolce. Akcija je održana u biblioteci Tehničke škole, a svoju humanist učenici ali I nastavnici moći će da iskažu I u sredu, 18. Aprila.

Svesni da Služba za transfuziju krvi ni jednog momenta ne sme ostati bez ove dragocene tečnosti u velikom broju akciji dobrovoljnog davanja  odazvali su se učenici, ali i profesori  zaječarske Gimnazije i Tehničke škole.

Davor Stefanović , učenik 3. Razreda Tehničke škole  nedavno je napunio 18 godina i odlučio humanost iskaže po prvi put.

Ove akcije dobrovoljnog davanja krvi za punoletne srednjoškolce tradicionalne su i organizuju se dva puta godišnj,  u decembru i na proleće. Tada svima koji postanu punoletnim biva omogućeno da postanu humani davaoci.

Tokom ove akcije sproveden je i literarni konkurs na temu “Krv život znači” koji Crveni Krst Zaječar realizuje dugi niz godina. Reč je o konkursu na kome učenici na temu davalaštva krvi oslikavaju radove, pišu literarne sastave i prave video-klipove.

Pomenuta akcija biće održana u  u četvrtak, 19. Aprrila u Radul begovom  konaku u od 9 do 13 sati, kada svi roditeljii  zaposleni pri osnovnim školama u Zaječaru mogu iskazati humanost na delu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts