петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
U zaječarskoj Gimnaziji od septembra biće uvedeno novo odeljenje za IT stručnjake

U zaječarskoj Gimnaziji od septembra biće uvedeno novo odeljenje za IT stručnjake

Od naredne školske 2018- 2019. godine u zaječarskoj Gimnaziji biće otvoren novi smer za učenike nadarene za informatiku i računarstvo. U pomenutom odeljenju mesta će biti za 15 do 20 đaka, a za sve zainteresovane kandidate tokom maja meseca biće besplatna priprema  za polaganje prijemnog ispita za novo IT odeljenje.
Statistika govori da su u Srbiji trenutne potrebe za programerima desetorostruko veće od ponude. Cilj je da đaci dobiju kvalitetnije znanje iz datih oblasti kao svojevrsnu odskočnu dasku za dalje studiranje i napredovanje.
Zaječarska Gimnazija jedna je od 68 gimnazija od 112 koliko ih ima u Srbiji, koja je konkurisala  kod Ministarstva prosvete za odeljenje informatike i računarstva za učenike sa posebnim sposobnostima.
Znanje koje gimnazijalci budu stekli na ovom smeru biće im od koristi ne samo pri upisu fakulteta vezanih za infomatiku i računarstvo, več i  velika odskočna daska prilikom daljeg studiranja.
A svi oni koji četvorogodišnje školovanje iz ove struke privedu kraju imaće zagarantovan posao zbog velike zainteresovanosti firmi za kompjuterske stručnjake.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts