петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
U porti Saborne crkve u Zaječaru održana Tucijada

U porti Saborne crkve u Zaječaru održana Tucijada

Tradicionalna Tucijada održana je juče, na veliki hrišćanski praznik Vaskrs, u porti Sabornog hrama rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru. 106 dece učestvovalo je na Tucijadi, takmičenju u tucanju jajima, koje se prethodnih godina održavalo u porti hrama u Kotlujevcu, a po prvi put ove godine održano je u porti Saborne crkve u Zaječaru. Za četiri najuspešnija učesnika ove godine vredne nagrade obezbedila je Tekijanka, a pobednicima su nagrade uručili episkop timočki Ilarion i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

“ Drago mi je da smo i ove godine organizovali tradicionalnu Tucijadu koja se u ovom gradu održava još od 2012. godine, ranije je ova manifestacija organizovana u novom hramu u Kotlujevcu, međutim ipak je odlučeno da ove godine to bude u porti saborne crke kako bi moglo što više dece da učestvuje“, izjavio je episkop timočki Ilarion. Vladika je izrazio i zahvalnost gospodu Bogu na lepom vremenu tokom Vaskrsa i izrazio nadu da će tradicija biti nastavljena i narednih godina uz još veći broj učesnika.

“ Lepa tradicija u Zaječaru koja se nastavlja, koja nas starije vraća u neka davna vremena, našeg detinjstava kada su se ovakve manifestacije održavale u svim našim selima širom Srbije“, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. On je naglasio da će u narenom periodu biti uloženi napori da se i porta novog hrama u Kotlujevcu uredi.

Kompanija Tekijanka je i ove godine bila darodavac nagrada, a prema rečima Danijele Caranović PR menadžera kompanije, Tekijanka je uvek uz svoje komšije uz čiju pomoćm i saradnju uspešno posluje sve ove godine. “ Od ove godine smo i uz zaječarce i ponosni smo što smo mogli da se priključimo organizaciji manifestacije“, rekla je Caranović upućujući svim vernicima čestitke povodom Uskrsa.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts