петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Održana 14.  Sednica Skupštine grada Zaječara

Održana 14. Sednica Skupštine grada Zaječara

Odlukom o prvom dopunskom budžetu koja je usvojena za današnjem zasedanju Zaječarskog parlamenta predviđeno je da se budžet grada uveća za 85.860.117 dinara.

Projekat toplane na Kraljevici, detaljne regulacije kompleksa Nikoličevo, nabavka Hajduk Veljkovog konaka u svojstvu grada, ali i uređenje Vizitorskog centra, škole „Desanka Maksimović“, Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, ŠOSO „Jelena Majstorović“ i Pozorišta samo su neki od projekata, koje je dopunom budžeta za 2018. godinu predvidela Gradska uprava Zaječar.

Odlukom o dopunskom budžetu predviđen je i novi most koji će povezivati naselja Kotlujevac i Podliv, kao i Novi dom zdravlja u Kotlujevcu, ali i rekonstrukcija puta Salaš – Glogovica – Dubočane – Mala Jasikova i puta Marinovac- Stubal- Vrbica- Selačka reka. 

Aproprijacije su uvećane i za verske zajednice, za završetak likvidacija javnih preduzeća i ustanova koje su započeti još prošle godine, kao i za aktivnost vanredne situacije gde je broj aproprijacija za mašine i opremu uvećana za tri miliona dinara i skoro milion i po dinara iz budžetske rezerve za nabavku mobilne pumpe za ispumpavanje zaprljane vode. 

Na početku 14. zasedanja jednoglasno je odlučeno da će od 15. maja materijal za skupštinska zasedanja odbornici grada dobijati i u elektronskoj formi.

Jednoglasni u svojoj odluci odbornici su bili i po pitanju usvajanja odluke o zaštiti arterskih česama, kao i programa kontrole vazduha na teritoriji grada.

Neslaganja je bilo oko odluke o osnivanju Saveta za mlade koji bi se bavio izradom lokalne omladinske politike u brojnim oblastima, ali i oko usvajanja rešenja o prenosu Hale sportova u javnoj svojini osnovne škole Hajduk Veljko u Zaječaru.

Na zasedanju odbornici su dali saglasnost i na finansijske izveštaje, kao i plan programa i rada za 2018. godinu za zaječarsko pozorište, Istorijski arhiv i Centar za socijalni rad. 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti

Related posts