петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u poseti Zaječaru

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u poseti Zaječaru

Sistem za opšti video-nadzor funkcioniše na teritoriji Zaječara od novembra 2017 godine, a od danas je postao bogatiji za još 21 kameru. Time će grad postati bezbednije mesto za život, najavio je boraveći u Zaječaru  Ministar Unutrašnjih poslova i podpredsednik Vlade, Nebojša Stefanović. Prema njegovim rečima  Novi projekat koji ministarstvo sprovodi  na teritoriji čitave Srbije je projekat umrežavanja kamera koje povezuju gradove, saobraćajnice, škole i vrtiće sa policijskim stanicama i kroz jedan komplet  sistem video-nadzora u narednim fazama biće povećana apsolutna bezbednost ne samo u Zaječaru, već i u čitavoj Srbiji.

Vrednost pomenutog projekta u ovoj drugoj fazi iznosi  11 miliona dinara bez pdv-a , a njegov značaj prema rečima Gradonačelnika Ničića biće vidljiv već posle prvih dana njegove primene.

Ministar Stefanović je naglasio da je izuzetno zadovoljan radom policijske uprave Zaječar, jer je u odnosu na isti period prošle godine pad stope kriminaliteta opao za 9 %.

Po pitanju dolaska stranih investitora u grad na Timoku I otvaranja novih radnih mesta ministar Stefanović je istakao da su razgovori u toku I da je sigurno da će biti izgrađen novi Ritejl park.

Kako u proteklih 7, 8 godina osim rekonstrukcije puta Paraćin – Zaječar I dovođenja kompanije “Gorenje” nije ništa značajnije urađeno po pitanju otvaranja novih radnih mesta, potpredsednik vlade Stefanović i gradonačelnik Ničić složili su se da u ovaj deo Srbije država mora ulagati, kako bi zadržala ljude da žive ovde i da imaju čemu da se nadaju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts