четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Dogovorena realizacija tri projekta sa Bugarskom vrednosti oko 800 hiljada evra

Zaječar: Dogovorena realizacija tri projekta sa Bugarskom vrednosti oko 800 hiljada evra

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa saradnicima posetio je Sofiju gde je održan sastanak sa gradonačelnicom Sofije Jordankom Fandakovom i njenim saradnicima. Na sastanku je bilo reči o saradnji ova dva grada u narednom periodu.

Moguća saradnja na projektima koji se finansiraju iz evropskih fondova, kao i dragocena razmena znanja i iskustva, povod je posete gradonačelnika Zaječara Boška Ničića glavnom gradu Bugarske Sofiji. “ Očekujem da naredni period bude plodonosan kada je saradnja dva grada u pitanju i nadam se da će gradonačelnica Sofije Jordanka Fandakova prihvatiti poziv da poseti Zaječar kako bi se upoznala sa našim gradom“, izjavio je u Sofiji gradonačelnik Ničić. Naglašavajući da je ovo bila jedinstvena prilika da se turistički potencijali Zaječara prezentuju bugarskim prijateljima.

„Blizina naša dva grada je svakako prednost koju želimo da iskoristimo kako bi započeli našu saradnju“, izjavila je Fandakova.

U Sofiji je dogovorena realizacija tri projekta, dva sa Sofijom i jedan sa Vidinom ukupne vrednosti oko 800 hiljada evra. Gradonačelnica Sofije Jordanka Fandakova je izrazila želju da poseti zaječarsku Gitarijadu ove godine, kao i da neki od bugarskih bendova uzmu učešćena ovom festivalu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts