четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama

Tekijanka obeležila dan firme

Porodična kompanija “Tekijanka” iz Tekije proslavila je u nedelju, 25. februara, svoj 28. rođendan. U prisustvu zaposlenih i kupaca, članovi porodice Bolbotinović su u tekijskoj crvkvi Sveti Nikola obavili svečani obred rezanja slavskog kolača.

Čestitajući dan firme, sveštenik BogdanTomić je poželeo Živojinovim unucima da budu vredni, radni i još uspešniji od dede i svojih roditelja.

Pravi uspeh kompanije je kada su oko vas ljudi koji su počeli još prvog dana osnivanja firme, istakao je vlasnik Tekijanke Živojin Bolbotinović. 500 zaposlenih u 25 maloprodajnih objekata raspoređenih u 6 opština Timočke krajine nije zanemarljiv uspeh. Ponosan sam na svoju porodicu, ona mi daje snagu. Ponosan sam na činjenicu da su se pored roditelja i supruge i deca uključila u porodični posao odmah nakon završetka studija. Porodica je stub države i svakog društva a porodične firme kao mala i srednja preduzeća su stub svake privrede u Evropi i svetu. Dobro bi bilo da i u Srbiji bude tako jer jedino tako moguće da se ekonomskom snagom približimo evropskoj ekonomiji, kažeŽivojin.

ŽeljkoBolbotinović takođe započinje priču porodičnim vrednostima. Svi smo bili na okupu, živeli smo u porodičnoj kući zajedno sa roditeljima, babom i dedom. Najmlađa sestra imala je 7, brat 10 a ja 12 godina kada se otac odlučio da otvori prodavnicu. Bila je to mala prodavnica u Tekiji sa svega dva zaposlena radnika. Kao mali pomagali smo sve što se od nas očekivalo. Kada smo odrasli i krenuli na dalje školovanje, koristili smo svaki slobodan trenutak da pomognemo u firmi. Firma je počela da se uvećava a mi i dalje svakodnevno učimo. Učimo da upravljamo firmom kako bi bili i ostali prvi i pravi izbor u kupovini, trudimo se da firma bude uspešna da može da isplaćuje zarade koje su i u ovom trenutku najveće u našoj branši kada je u pitanju naš kraj. Za ovu godinu smo postavili ambiciozne ciljeve. Jedan od njih je i povećanje plata kolegama u maloprodaji, tako da od proleća očekujemo početak implementacije tog projekta i da taj rast ne bude manji od 15%. Željko na kraju kaže da je lepo raditi u porodičnoj firmi i da je lepo biti okružen svojom porodicom na poslu… a to priča iz svog iskustva.

Rođendansku tortu su ove godine presekli zaposleni u Kladovu u Tmarketu u Novom naselju a rođendansku atmosferu je potpomogla i akcija u svim maloprodajnim objektima za korisnike Tcardkartica koja će trajati do subote, 3. marta.

 

Related posts