петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Održana završna konferencija projekta „Volonteri pomeraju granice“

Zaječar: Održana završna konferencija projekta „Volonteri pomeraju granice“

U velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru svečano otvorena završna konferencija projekta „Volonteri pomeraju granice“. Timočki Omladinski Centar od novembra 2016. godine do kraja februara 2018. godine realizuje ovaj projekat.

Volonterima, organizatorima u pograničnom regionu Bugarska -Srbija u velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru obratili su se državni sekretar, pomoćnik gradonačelnika, predstavnik TOC-a, kao i predstavnik Ambasade Republike Bugarske u Srbiji.

-Drago mi je da se ovakvi projekti realizuju u našem pograničnom regionu Bugarska -Srbija, i još mi je draže da vidim da se mladi uključuju u celu priču. Kao predstavnik lokalne samouprave želim da kažem da je važno da se stvore uslovi da se naša mlada populacija sto više angažuje, da se zapošljavaju, da otvaramo nova radna mesta za njih, rekao je ovom prilikom Stanković.

Takođe, u Gradskoj upravi u Zaječaru održan je prijem za Darka Stanića državnog sekretara Ministarstva omladine i sporta. Državnog sekretara je primio Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport u Zaječaru. Na sastanku je bilo reči o pomenutom projektu, kao i o planovima za realizaciju narednih projekata u oblasti omladine.

Cilj projekta „Volonteri pomeraju granice“ je razvoj volonterizma u društvenim aktivnostima i uspostavljanje mreže volonterskih centara širom pogranične oblasti Bugarske i Srbije. Projekat se realizuje u partnerstvu sa Slobodnim omladinskim centrom iz Vidina iz Bugarske, a kofinansira se od strane Evropske unije kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts