четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: Uskoro nova trafostanica  U ZC u Kladovu

Kladovo: Uskoro nova trafostanica U ZC u Kladovu

U ZC u Kladovu održan je sastanak na kojem su definisane aktivnosti koje se odnose na zamenu stare , novom trafostanicom snage 2 puta 630 kVA. Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, rukovodstvo ZC Kladovo, predstavnici HE Đerdap i ogranka ED Zaječar. Vrednost ove investicije iznosi oko 10 miliona dinara.

U dvorištu Opšte bolnice u Kladovu na površini od stotinu kvadrata izgrađen je betonski bunker u kojem će biti smešten novi linearni akcelerator, prema rečima nadležnih u ZC u Kladovu, radovi se već privode kraju a vrednost je oko tri miliona evra. To je inače jedan od šest aparata za zračenje koji će u Srbiji biti u funkciji u ovoj godini. “ Kako bi ti aparati neometano radili neophodno je da se stvore svi uslovi, kako bezbednost pacijenata ne sme biti dovedena u pitanje, tim povodom smo se i sastali da se dogovorimo kako da što pre staru trafostanici zamenimo sa dve nove snage 630 kVA“, rekao je predsednik opštine Radisav Čučulanović.

“ U našem ZC uspešno se obavlja zračna terapija i mi smo po tome poznati, te su investicije u poboljšanje kvalita i pružanja pomenute terapije naša obaveza“, istakao je direktor ZC Kladovo dr Borislav Petrović.

Kako ističu nadležni, puštanjem u rad šest najsavremenijih linearnih akceleratora, aparata za zračenje, koliko će ih biti instalirano u načoj zemlji ove godine, više neće biti lista čekanja za radioterapije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts