субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Uz IPARD fondove otvara se novo poglavlje u poljoprivredi

Zaječar: Uz IPARD fondove otvara se novo poglavlje u poljoprivredi

Nakon raspisivanja prvog javnog poziva krajem prošle godine za nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije, kao i drugog poziva početkom ove godine za nabavku traktora, naša zemlja uz IPARD fondove otvara novo poglavlje u poljoprivredi.

Za obnovu nove opreme, mašina i mehanizacije namenjeno je milijardu dinara, dok je za nabavku traktora izdvojeno 556 miliona. Poljoprivredni proizvođači za ove podsticaje moći će da konkurišu do 26. februara.

Poznavaoci prilika tvrde da će negde od 10 – 30% sredstava iz IPARDA biti iskorišćeno, što zbog složenije procedure prilikom apliciranja, što zbog uslova koje poljoprivredni proizvođači moraju da ispune. Bez obzira na ograničenja IPARD trebe da otvori vrata desetostruko većim evropskim fondovima za razvoj poljoprivrede koji će nam biti dostupni ulaskom naše zemlje u uniju. Za sve druge poljoprivrednike koji ne ispunjavaju uslove IPARD-a ostaju kao i do sada nacionalne mere podrške.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts