четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Vlada uputila pomoć od 55 miliona dinara gradu Zaječaru

Zaječar: Vlada uputila pomoć od 55 miliona dinara gradu Zaječaru

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić održao je hitnu konferenciju za medije na kojoj je između ostalog bilo reči o novčanoj pomoći koju je republika uputila gradu Zaječaru u iznosu od 55 miliona dinara, kao i o likvidaciji pojedinih JP i o osnivanju novih. Ničić je ovom prilikom istakao da su do sada dugovanja prema budžetskim korisnicima namirena.

Vlada Srbije uputila je gradu Zaječaru finansijsku pomoć u iznosu od 55 miliona dinara, kako je istakao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, tim novcem će biti ispravljena nepravda prema fabrici “Kablova” u Zaječaru, koja im je naneta retroaktivnom naplatom ekološke takse.

Gradonačelnik Ničić se ovom prilikom osvrnuo i na nedavni protest ispred zgrade gradske uprave zaposlenih u OŠ Vladislav Petković Dis u Grljanu, za koji je rekao da je nepostojeći problem.

Tema ove pres konferencije bila je i pitanje Udruženja “Dečiji centar” iz Zaječara i spornog pitanja oko dalje upotrebe prostorija u kojima udruženje trenutno radi. “ To je izmišljeni problem, to su prostorije koje pripadaju gradu i koje nam trebaju, a njima smo ponudili alternativno rešenje“, istakao je Ničić.

Voda je jedan od najvrednijih resursa koji Zaječar poseduje, i biće još vredniji u godinama koje dolaze, zato korišćenje arterskih voda mora pre svega Zaječaru da se isplati, rekao je Ničić analizirajući konferenciju za novinare koja je održana u Pivari,

Ničić je ovom prilikom zaključio da je grad u svakom trenutku otvoren za dijalog i saradnju, ali da je potrebno međusobno uvažavanje učesnika u dijalogu.

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts