петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Usvojena odluka o Obrazovanju komisije koja će ocenjivati medijske projekte prispele na konkursu u Zaječaru

Zaječar: Usvojena odluka o Obrazovanju komisije koja će ocenjivati medijske projekte prispele na konkursu u Zaječaru

Gradsko veće grada Zaječara usvojilo je na 25. sednici odluku o obrazovanju komisije od pet članova, koja će vrednovati podnete projekte na konkursu za raspodelu sredstava namenjenih medijima iz budžeta grada Zaječara za 2017. godinu.

Visina sredstava predviđenih za ostvarivanje i unapređenje javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2017. godini, iznosi 2.700.000,00 dinara opredeljenih Odlukom o trećem dopunskom budžetu Grada Zaječara za 2017. godinu. Odluku o formiranju pomenute komisije donelo je gradsko veće na 25. sednici, u čijem će sastavu biti Nino Brajović na predlog NUNS-, Jelena Jovanović na predlog UNS-a, Radojica Mali na predlog RAB-a, Saša Đorđević fotoreporter i urednik medijskog istraživačkog centra i Biljana Ljubisavljević dopisnik Bete iz Niša. “ Ova komisija ima pet članova zato što je to maksimum, više od toga ne može, mi se nismo mešali u sastav komisije je ne želimo da na bilo koji način utičemo na buduće odluke“, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

“ Finansijska situacija u gradu jeste bolje ali je daleko od onoga što smo mi hteli“, istakao je Ničić i dodao da je budžetom za sledeću godinu opredeljeno skoro pet puta više novca koji će biti izdvojen za sufinansiranje medija.

Pored konstatacije gradonačelnika Ničića da sredstva koja je grad Zaječar izdvojio nisu mala, stoji činjenica da veliki boj opština u Srbiji izdvaja jedan posto svog budžeta za medije, što bi u slučaju Zaječara iznosilo blizu 24 miliona dinara, pored toga ministarstvo kulture i informisanja preporučuje da novac namenjen sufinansiranju medijskih projekata iznosi 2 posto od ukupnog budžeta grada ili opštine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts