субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Održana sednica gradskog veća u Zaječaru

Zaječar: Održana sednica gradskog veća u Zaječaru

Gradski većnici u Zaječaru sastali su se na još jednoj sednici gde su razmatrali 12 tema bitnih za funkcionisanje određenih javnih preduzeća i ustanova, kao i zahteve pojedinaca. Naime ovom prilikom je doneta odluka o obrazovanju saveta za zdravlje grada Zaječara, kao i odluka o organizovanju, finansiranju i uslovima rada savetnika za zaštitu prava pacijenata, a za vd pravobranioca postavljena je Svetlana Lukić.

Rad savetnika za zaštitu prava pacijenata usko je povezan sa savetom za zdravlje grada Zaječara, i ono što bi pacijenti koji potražuju zaštitu svojih prava trebalo da znaju, jeste da se kancelarija savetnika nalazi u prizemlju zgrade gradske uprave, te je sada vrlo lako moguće doći do ovlašćenog lica, čulo se na sednici gradskog veća.

Nakon ukidanja JP „Direkcija za izgradnju“ zbog poštovanja zakonskih propisa, grad Zaječar će osnovati novo JP za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor. “ Nama je ovakvo preduzeće neophodno i mi tu potrebu moramo da rešimo na ovakav način, poštujući važeće propise i zakon“, istakao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Većnici su usvojili i program poslovanja JKP „Vodovod“ za 2018. godinu, data je saglasnost JKP „Higijena“ na cenu grobljanskih usluga, a za za vd pravobranioca postavljena je Svetlana Lukić.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts