субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Odbornici skupštine grada Zaječara usvojili su većinom glasova budžet grada za 2018. godinu

Zaječar: Odbornici skupštine grada Zaječara usvojili su većinom glasova budžet grada za 2018. godinu

Nakon dvoipočasovne rasprave, odbornici skupštine grada Zaječara usvojili su većinom glasova budžet grada za 2018. godinu. Oko čega je bilo i najviše polemike. Inače dnevni red 9. sednice uz dopunu sadržao je 24 tačke.

Predviđeno je da prihodi budu dve milijarde i skoro četiristotine dva miliona dinara. U ime predlagača ovu tačku je obrazložila je Gabrijela Rituper Begić načelnica odeljenja za finansije i budžet grada Zaječara.

Prema zakonu o budžetu projektovan je budžedski suficit u iznosu od 54 696 500 dinara, koji će biti iskorišćen za otplatu glavnice dugovanja po kreditima koja grad ima kod određenih banaka. Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić govoreći o budžetu, istakao je da se pred odbornicima nalazi vrlo važan dokument koji ima zadatak da grad izvuče iz krize.

Predstavnici opozicije smatraju da je budžet za narednu godinu slika onoga što je godinama u nazad rađeno, te odbornik koalicije „Pobeda za naš grad“ dr Nenad Ristović Miša Stanojlović kaže da ga taj dokument podseća na bajku.

Pred odbornicima je bio i predlog odluke o osnivanju ustanove narodno pozorište Timočke krajine – centar za kulturu “ Zoran Radmilović“, kao i odluku o osnivanju Turističke organizacije grada Zaječara. Jedna od tačaka sa dnevnog reda sednice ticala se odluke o linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji grada Zaječara. Doneta je odluka o praćenju kvaliteta površinskih voda, kao i odluku o praćenju nivoa komunalne buke na teritoriji grada u narednoj godini. Pored navedenog na dnevnom redu bio je i predlog rešenja o davanju saglasnosti na statut JKP “ Održavanje“ u Zaječaru, zatim plan i program poslovanja JKSP Zaječar za narednu godinu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts