четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Obezbeđena pomoć za Bobana Jankovića iz Male Jasikove

Zaječar: Obezbeđena pomoć za Bobana Jankovića iz Male Jasikove

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Gradskom upravom i porodičnom kompanijom Tekijanka iz Kladova koja od nedavno posluje i u Zaječaru nasatavlja sa pružanjem pomoći korisniku narodne kuhinje Bobanu Jankoviću iz Male Jasikove, koji živi u veoma teškim uslovima, bez struje, vode i kanalizacije. Boban ima 30 godina i već 15 godina prima insulin.

Naše malo nekom može značiti mnogo! Zato je vrlo važno raditi na razvijanju empatije, osobine kojoj ljudski rod duguje zahvalnost za opstanak. Ljudi koji su naučili da budu humani, tu osobinu primenjuju kao način življenja i to dokazuju brojnim primerima i humanim delima. Da čovek nije okrenut samo sebi, potvrđuje i činjenica da je Bobanu Jankoviću iz Male Jasikove koji živi u veoma teškim uslovima, omogućena nabavka prehrambenih namirnica kao i kupovina injekcije u vrednosti od 100 000 dinara.

Tekijanka je još jednom pokazala humanost na delu i brigu o ljudima u društvenoj zajednici u kojoj posluju. Pomoć koju je ova kompanija usmerila ka Bobanu Jankoviću samo je kockica u mozaiku nebrojanih humanih dela, koja se ovoj firmi mogu pripisati.

U predhodnom periodu Bobanu je obezbeđeno 70 artikala hrane koje su odabrane od strane Zavoda za javno zdravlje, a koje Boban kao dijabetičar treba da koristi. Kako je zbog dijabetesa počeo da gubi vid njemu je Tekijanka omogućila kupovinu injekcije u vrednosti od 100 000 dinara.

Inače je Crveni krst Zaječar, u skladu sa planiranim aktivnostima, organizovao sastanak u prostorijama Crvenog krsta, gde su prisustvovali predstavnici Gradske uprave, Tekijanke DOO iz Kladova, kao i sam Boban Janković. Nakon ovogBobanu su nabavljene namirnice za naredna dva meseca.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts