петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Bor: Održan je četvrti Memorijal Slobodana Božinovića

Bor: Održan je četvrti Memorijal Slobodana Božinovića

Potreba da se očuva uspomena i na pravi način iskaže poštovanje prema liku i delu legendarnog muzičara „oca vlaške muzike“ Slobodana Božinovića, iznedrila je sada već tradicionalni muzički događaj pred sam kraj godine u Boru. Naime Ustanova Centar za kulturu opštine Bor i porodica Božinović organizovali su četvrti po redu Memorijal Slobodana Božinovića, koji je okupio i ove godine veliki broj ljubitelja prave vlaške muzike.

Muzika čije je temelje postavio legendarni Božinović svedoči o razmerama njegovog talenta i sposobnosti da stvara velika dela. Pored njegovog imena koje živi kroz svaki akord njegovih melodija, stoji i činjenica da je Božinović bio i istaknuti muzički pedagog koji je muzički oblikovao, danas zvučna muzička imena. Kako nam je u razgovoru za našu televiziju rekao njegov sin Ljubiša, u planu je da se već na leto 2018. godine organizuje međunarodni muzički festival koji će nositi ime utemeljivača vlaške muzike Slobodana Božinovića.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts