петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: “Aktivno učešće strana u sporu/konfliktu – posredovanjem brže i jeftinije do rešenja i zajedničkog sporazuma’’

Zaječar: “Aktivno učešće strana u sporu/konfliktu – posredovanjem brže i jeftinije do rešenja i zajedničkog sporazuma’’

U Regionalnoj privrednoj komori u Zaječaru održana je konferencija “Aktivno učešće strana u sporu/konfliktu – posredovanjem brže i jeftinije do rešenja i zajedničkog sporazuma’’. Na konferenciji su postavljene osnove za formiranje funkcionalne mreže između pružaoca usluga medijacije, potencijalnih korisnika, kao i organa i institucija koji mogu upućivati predmete na medijaciju.

Predstavili su se medijatori iz regiona sa liste medijatora Ministarstva pravde, obučeni u projektu, njihov rad i aktivnosti, kao i rad Nacionalnog udruženja medijatora Srbije. Takođe, razmatrani su mogući mehanizmi za unapređenje primene medijacije i koordinacija različitih subjekata uključenih u sistem rešavanja sporova. Konačno, promocija medijacije u nastojanju da informacije dopru do šire javnosti.  Na konferenciji je predstavljen značaj i prednosti posredovanja u oblasti  pravosuđa, porodično-pravne zaštite, medijacije u parničnim sporovima, privredne medijacije… uspešne prakse i izazovi u implementaciji o čemu će govoriti predstavnici NUMS-a i medijatori sa iskustvom.

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts