уторак, 19 марта, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: Odbornici SO Kladovo usvojili odluku o rebalansu budžeta

Kladovo: Odbornici SO Kladovo usvojili odluku o rebalansu budžeta

U Kladovu je održana sednica SO Kladovo na čijem je dnevnom redu bilo 23 tačke. Pored Odluke o rebalansu ovogodišnjeg budžeta i izveštaja o izvršenju budžeta u periodu januar – septembar ove godine, pažnju odbornika privukle su i tačke vezane za poslovanje Biblioteke u Kladovu i TO Kladovo, kao i izbor direktora TO opštine Kladovo.

Budžetski prihodi iznose 428,8 miliona dinara i realizovani su sa 56 odsto od plana, dok su rashodi 368,8 milona dinara, odnosno 45,5 odsto od plana tako da je zabeležen suficit od 60 miliona dinara. Obrazlažući ovu tačku u ime predlagača, predsednik opštine Radisav Čučulanović je pojasnio u okviru kojih pozicija se vrši preraspodela sredstava, kao i ostvareni suficit.

Kao što se i očekivalo, pomenuta tačka dnevnog reda izazvala je nešto širu diskusiju, koja je protekla u konstruktivnoj i fer atmosveri. Naime, predstavnici opozicionih stranaka u SO Kladovo nisu žustro kritikovali predloženi rebalans, osim što su tražili da im se neke nejasnoće razjasne. “ Mislim da je ovaj rebalans proizvod onoga na šta smo ranije upozoravali, bez obzira na to dam neke stavke nisu bile baš naj jasnije, mi ćemo ovaj predlog podržati“, rekao je Radovan Arežina iz SPS-a

Pored polemike oko toga da li je ponuđeno rešenje za poslovanje biblioteke „Centar za kulturu“ i TO opštine Kladovo pravo rešenje i da li bi trebalo sačekati sa donošenjem odluka u vezi s tim, obzirom da je opštinsko veće ranije dalo predlog o reorganizaciji poslovanja Biblioteke “Centar za kulturu Kladovo ” i Turističke organizacije opštine Kladovo, kojim predviđa da će bibliotečke aktivnosti u narednom peridu obavljati nova ustanova Narodna biblioteka “Kladovo”, dok će Turistička organizacija promeniti ime u Organizaciju za turizam i kulturu opštine Kladovo čime će preuzeti deo delatnosti dosadašnjeg Centra za kulturu. Odbornici su uglavnom bili jedinstveni u izglasavanju predloženih odluka i rešenja. Predsednik SO Kladovo Slaviša Tufajević ističe da je lokalna samouprava pokazala domaćinski odnos u poslovanju.

Odbornici su na ovoj sednici usvojili sve tačke dnevnog reda, a kako nam je rečeno ponovo će sesti u klupe 24. novembra, očekuje se da će tom prilikom biti reči i o projekcijama budžeta za sledeću godinu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts