петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: Godina na izmaku izuzetno uspešna za opštinu Kladovo!

Kladovo: Godina na izmaku izuzetno uspešna za opštinu Kladovo!

2017. godina može se oceniti kao izuzetno uspešna za opštinu Kladovo, reakao je izjavi za našu TV predsednik opštine Radisav Čučulanović. On je istakao da u prilog tome govore i brojni projekti koji su realizovani kao i oni koji su nedavno započeti.

Investicije u poboljšanje energetske efikasnosti u OŠ Vuk Karadžić u Kladovu, zatim projekat prekogranične saradnje koji podrazumeva  izgradnju vizitorskog centra u tvrđavi Fetislam, kao i evidentno povećanje broja turista u ovoj sezoni, nesporno svedoče da je 2017. godina bila više nego uspešna za opštinu Kladovo. Predsednik opštine Radisav Čučulanović napominje da se u protekloj godini u ovu podunavsku varoš slilo više novca nego što je to bio slučaj u protekle dve decenije. „Pored  toga neizostavno treba spomenuti i kompletno renoviranje zdravstvenog centra, zašta se trenutno radi kompletna projektno tehnička dokumentacija čija je vrednost blizu sedam miliona evra“, rekao je Čučulanović.

 

U idućoj godini očekuje se da će sa partnerima iz susedne Rumunije biti započet projekat koji treba turistima na najverniji način da prikaže spektakularnu građevinu preko Dunava iz vremena imperatora Trajana. U narednom periodu, tačnije do kraja godine treba očekivati i završetak radova na rekonstrukciji puta u Velikoj kamenici. Ono što stoji kao zadatak pred lokalnom samoupravom je i usvajanje budžeta opštine Kladovo za 2018. godinu, koji će kako smo mogli čuti imati razvojni karakter, što će omogućiti završetak mnogih započetih poslova, kao i neometan rad svih onih koji se finansiraju iz opštinske kase.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts