петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Saopštenje koalicije „Pobeda za naš grad“

Saopštenje koalicije „Pobeda za naš grad“

Koalicija „Pobeda za naš grad“ najoštrije osuđuje etiketiranje Zaječaraca od strane gradonačelnike Boška Ničića na njegovom Facebook profilu koje je postalo učestalo u poslednje vreme i neretko poprima razmere stavljanja na stub srama i poziva na linč ljudi koji se usude da izraze mišljenje koje pomenutom gradonačelniku ne odgovara.

Ova praksa počela je precrtavanjem glave i „pozivom na linč“ tadašnjeg Ničićevog protivnika a danas saradnika Stefana Zankova, nastavila se etiketiranjem vlasnika zaječarskih medija, da bi kulminirala napadom na predstavnika sindikata prosvetara. Gorana Manojlovića.

Glavni greh poslednje etiketiranog prosvetara je što zajedno sa svojim članovima sindikata zahteva zakonom zagarantovana prava prosvetnih radnika na prevoz, što po rečima gradonačelnika Ničića predstavlja udar na krhki budžet našeg grada.

Napad gradonačelnika na prosvetne radnike, koji smatramo napadom na decu Zaječara, dovodi nas u sumnju da se gradonačelnik u poslednje vreme otuđio od Zaječaraca, da bolje poznaje inventare beogradskih kafana nego stanje u zaječarskim školama i vrtićima, te se iz tog razloga  moramo osvrnuti i na gradonačelnikovo poimanje vaspitanja naše dece. Tim povodom ga pitamo da li našu decu treba da vaspitavaju ti kako on kaže, rasipnici prosvetari koji su redovno završili državne fakultete, koji rade za 40-ak hiljada, ne druže se sa sumnijvim tipovima iz sveta „biznisa“ i svoj život su posvetili toj deci ili njihovo vaspitanje treba prepustiti ljudima kao što ste Vi i Danilo Katić koji ste pravosnažno osuđivani za zloupotrebe na funkcijama, čije poreklo diploma još nismo utvrdili, ljudima koji su prevarili svoje birače ušavši u SNS i ljudima kojima su bliži Kumovi, Parovi, Zadruge i Farme nego kulturne institucije ovog grada?

Da zaključimo, jedno je sigurno, na poslednjim gradskim izborima građani su poverenje dali opoziciji, današnja zaječarska vlast je ulaskom upokojenog Ničićevog pokreta u SNS najgrublje prekrojila volju birača našeg grada i u potpunosti izgubila legitimitet, te ćemo se ovoga puta koristiti jednom izjavom koju je upravo Boško Ničić donedavno ponavljao : „Budite pošteni prema narodu, vratite mandate pa da vidimo da li će vas narod ponovo birati! „.

 

 

U Zaječaru, 09.10.2017.god.                                                                                                                                                                          PRESS SLUŽBA KOALICIJE POBEDA ZA NAŠ GRAD

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts