среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Skupština grada Zaječara donela rešenje o ukidanju stručne službe za skupštinske poslove

Zaječar: Skupština grada Zaječara donela rešenje o ukidanju stručne službe za skupštinske poslove

Nakon opširne diskusije o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u svakom organizacionom obliku u sistemu lokalne samouprave grada Zaječara u 2017.god. I o predlogu ukidanja stručne službe za skupštinske poslove grada Zaječara, odbornici su većinom glasova usvojili ove dve tačke. Predlog rešenja o izmeni rešenja o imenovanju stručnog tima za davanje koncesije za linijski za linijski prevoz putnika u gradskom i prigradskom prevozu na teritoiji grada Zaječara pokrenula je opširnu diskusiju koja se uglavnom ticala stručnosti predloženih članova pomenutog tima. Nako iznetih brojnih argunenata kako od strane opozicionih odbornika, tako i iz redova vladajuće koalicije ova tačka je ipak usvojena većinom glasova, za donošene ovog rešenja glasalo je 26 odbornika. Predlagači 5. Ujedno i poslednje tačke Predlog rešenja o usvajanju početnog likvidacionog bilansa JP „Direkcije za izgradnju“ Zaječar-u likvidaciji, obrzlažući ovaj predlog naveli su da dugovanja pomenutog preduzeća nisu uvrštena u treći rebalans budžeta koji je danas usvojen iz razloga što do trenutka izrade pomenutog rebalansa nije još uvek bilo poznato koliko ovo preduzeće zapravo duguje. Ono što se takođe moglo čuti na ovoj sednici, jeste da će grad Zaječar biti u još većem problemu kada sva ta dugovanja stignu na naplatu.

Ovo skupštinsko zasedanje obeležile su opširne diskusije, kako po tačkama dnevnog reda tako i politička prepucavanja za skupštinskom govornicom.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts