четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
U Boljevcu je održana petnaesta po redu Seoska olimpijada

U Boljevcu je održana petnaesta po redu Seoska olimpijada

U Boljevcu je minulog vikenda održana petnaesta po redu Seoska olimpijada, tradicionalna sportska manifestacija, koja okuplja mlade iz seoskih sredina. Ove godine, učestvovalo je oko 150 takmičara iz deset mesnih zajednica, koji su se takmičili u deset muških i pet ženskih disciplina.
Na sportskim terenima u Boljevcu okupili su se sportisti amateri – predstavnici deset seoskih mesnih zajednica, koji su se takmičili u ekipnim i pojedinačnim disciplinama. Skok u dalj, bacanje kugle, stoni tenis, pikado, nadvlačenje konopca su samo neke od disciplina u kojima su se takmičari trudili da postignu što bolje rezultate. Ovu sportsku manifestaciju u Boljevcu već godinama organizuje Sportski Savez uz podršku lokalne samouprave i na ovaj način podstiče i afirmiše sport medju mladima u seoskim sredinama.
Sveukupni pobednik Seoskih olimpijskih igara u Boljevcu je ekipa mesne zajednice Bogovina-naselje, drugo mesto su zauzeli predstavnici MZ Bogovina-selo, a treće je pripalo ekipi iz Bačevice. Najuspešniji takmičari stekli su pravo da opštinu Boljevac predstavljaju na republičkoj Seoskoj olimpijadi, koja se održava 23. septembra u Arandjelovcu.
Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts