петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: Prozivka budućih đaka prvaka u holu osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Kladovu

Kladovo: Prozivka budućih đaka prvaka u holu osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Kladovu

U petak 1. septembra priređena je svečana prozivka budućih đaka prvaka u holu osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Kladovu. Prvake je pozdravio zamenik predsednik opštine Dragan Novaković, a predstavnici saveta za bezbednost saobraćaja opštine Kladovo podelili su učenicima tradicionalno kao i godinama unazad poklon pakete za bolju bezbednost dece u saobraćaju.

“ Draga deco čestitam vam početak školovanja, želim vam da budete dobri đaci i dobri ljudi, to je verujem i želja vaših roditelja. Koristim priliku i da vas upozorim da budete pažljivi u saobraćaju“, rekao je zamenik predsednik opštine Dragan Novaković obraćajući se deci i nihovim roditeljima i učiteljima.

Nova generacija đaka prvaka u OŠ Vuk Karadžić u Kladovu prvi put je sela u školske klupe i započela, jedan od neponovljivih perioda svog života, gde će, kako kaže pomoćnica direktora ove škole Katarina Tomić upoznati nove drugare i steći osnovno obrazovanje, uz maksimalno angažovanje nastavnog osoblja.

Tradicionalni prijem za đake prvake je događaj koji lokalna samouprava praktikuje svake godine, imnače pored gradske i seoskih škola u opštini, školska godina je počela i za učenike u brdsko-planinskom kraju, u Alunu, Beljanu, Kilomi i Planinici.

Pored euforije i neizmerne sreće kako roditelja, tako i dece,  školska godina je započela i u znaku štrajka prosvetnih radnika u velikom broju škola u celoj zemlji, kako su nam rekli nadležni, na teritoriji opštine Kladovo ni jedna škola za sada nije u štrajku.

Related posts