среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Boljevac: Na prijemu povodom Dana oslobođenja Boljevca u II svetskom ratu, uručene su nagrade učenicima svih škola na području opštine Boljevac

Boljevac: Na prijemu povodom Dana oslobođenja Boljevca u II svetskom ratu, uručene su nagrade učenicima svih škola na području opštine Boljevac

Na prijemu povodom Dana oslobođenja Boljevca u II svetskom ratu, uručene su nagrade učenicima svih škola na području opštine, koji su tokom prethodne školske godine postigli uspeh na regionalnim i republičkim takmičenjima. Nagrađeno je sedamdesetoro učenika a među njima i učenici generacije u osnovnim školama i srednjoj školi Nikola Tesla.

Opština Boljevac već desetak godina nagradjuje učenike, koji na okružnim i republičkim takmičenjima iz pojedinih predmeta osvajaju prva mesta. Takvih je u protekloj školskoj godini bilo ukupno sedamdeset u osnovnim školama Đorđe Simeonović u Podgorcu, Đura Jakšić u Sumrakovcu, 9. srpska brigada u Boljevcu i srednjoj školi Nikloa Tesla. Svake godine, na prijemu povodom Dana oslobođenja u II svetskom ratu, nagradjuju se i učenici generacije. Osnovcima su dodeljene knjige, a najboljoj učenici Srednje škole Nikola Tesla, uručen je lap top računar.- Nagrade su motivacija za još uspešniji rad i poruka da lokalna samouprava prati i vrednuje rad učenika i nastavnika, istakao je Nebojša Marjanović, predsednik opštine.

Osim učenika, priznanja su dobili i predmetni nastavnici. Svečanosti, koja je organizovana povodom obeležavanja godišnjice oslobođenja u II svetskom ratu,  osim učenika i nastavnika, prisustvovali su i predstavnici boračkih organizacija, koji su položili i vence na spomenik heroja Đorđa Simeonovića.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts