петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Negotin: U MZ Sikole asfaltirane tri ulice

Negotin: U MZ Sikole asfaltirane tri ulice

U okviru ovogodišnje kampanje asfaltiranja ulica po mesnim zajednicama, ekipe Preduzeća za puteve iz Zaječara angažovane na asfaltiranju u Sikolu.Radove su obišli pomoćnica predsednika Merlina Selenić i izvršni direktor za ekonomsko pravne poslove u JKP Badnjevo Dragan Mijucić.

U opštini Negotin građevinska sezona je u punom jeku, u opštinskoj kasi je za krpljenje udarnih rupa i presvlačenje ulica asfaltom u ovoj godini, predviđeno 62 miliona dinara. Krpljenje udarnih rupa je rađeno u gotovo svim mesnim zajednicama, dok je asfaltiranje završeno u Srbovu, Jasenici, Malajnici, Štubiku i Plavni. Mašine su danas stigle u Sikole gde je započeto asfaltiranje tri seoske ulice.

“ U dogovoru sa savetom mesne zajednice Sikole započeli smo asfaltiranje tri ulice u ukupnoj dužini od 370m, vrednost ovih radova je 2 400 000 dinara“, rekla je pomoćnica predsednika opštine Merlina Selenić prilikom obilaska radova.

“ Značaj ovih rada za meštane Sikola je izuzetno veliki, naše ulice su bile u izuzetno lošem stanju, i bilo je neophodno da ih što pre uredimo“, rekao je Bogdanović Radoslav iz ovog sela.

Nakon ovih radova, očekuje se da započnu i radovi u samom Negotinu, kako nam je rekao Dragan Mijucić direktor za ekonomsko pravne poslove u JKP Badnjevo, u planu su tri ulice, među njima je saobraćajnica Rastoka. Pored toga predviđena su sredstva u iznosu od 10 miliona dinara za sanaciju ulica u samom gradu. Među većim investicijama treba napomenuti i kompletnu rekonstrukciju Milinkove ulice, što podrazumeva i kompletnu rekonstrukciju kanalizacione i vodovodne mreže, kao i tamponiranje i asfaltiranje ulice. Prema Mijucićevim rečima radovi bi trebalo da započnu sledeće nedelje.

Related posts