субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Negotin: Škole u Negotinu spremno dočekuju novu školsku godinu

Negotin: Škole u Negotinu spremno dočekuju novu školsku godinu

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković održao je u utorak, 29. avgusta, u maloj sali Skupštine opštine  radni sastanak sa direktorima gradskih i seoskih osnovnih škola sa područja opštine,  kako bi se neposredno informisao o spremnosti škola za početak nove školske godine.

Istovremeno, školama su podeljene i  Prvarice – kompleti školskih pribora za 198 prvaka kao poklon negotinske lokalne samouprave  i čestitka za prvi polazak u školu.

Direktori osnovnih škola u gradu i seoskim sredinama informišući predsednika opštine Negotin Vladimira Veličkovića o spremnosti škola pred početak nove školske godine istakli su da nema većih problema pa će škole spremno doćekati đake sa novom školskom godinom. Takođe dogovorene su i neke aktivnosti na uređenju škola i školskih dvorišta  u narednom periodu.

Jedna od škola u kojoj se tokom ovog leta dosta uradilo je i OŠ „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici gde je za sanaciju fasade i krova iz lokalnog budžeta izdvojeno 4 miliona i 900 hiljada dinara.

Inače,  za osnovno obrazovanje ove godine je u lokalnom budžetu planirano 116.480.000  dinara od kojih će se značajna sredstva izdvojiti na adaptacije školskih objekata poput škole u Kobišnici ili Osnovne škole 12. septembar gde je za radove na fasadi utrošeno 500.000 dinara.

Predsednik opštine Negotin najavio je da će narednih dana održati i sličan sastanak sa direktorima srednjih škola  na području grada kako bi se pred početak nove školske godine informisao o stanju i u ovim orazovnim institucijama za šta će ove godine iz opštinskog budžeta biti izdvojeno preko 26 miliona dinara.

Related posts