четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: Ostvareni prihodi u Kladovu za prvih šest meseci iznose 283 milion dinara

Kladovo: Ostvareni prihodi u Kladovu za prvih šest meseci iznose 283 milion dinara

Odbornici SO Kladovo usvojili su Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Kladovo za period januar – jun tekuće godine. Ostvareni prihodi u pomenutom periodu iznose 283 miliona dinara dok su rashodi 240 miliona, ostvareni suficit u prvih 6 meseci je blizu 40 miliona dinara. Skupština je usvojila i Odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu državnih organa, javnih službi i lokalne samouprave.

„Racionalno trošenje i domaćinsko ponašanje nadležnih u lokalnoj samoupravi doprinelo je da nam je suficit u budžetu u prvoj polovini godine blizu 40 miliona dinara, budžetski prihodi su 35, 06 posto, dok su prihodi od turizma, dečije zaštite i kulture 25,29 posto“, izjavio je Slaviša Tufajević predsednik SO Kladovo.

Kada je u pitanju broj zaposlenih u sistemu lokalne samouprave, zakon je tu jasan, za opštinu Kladovo je propisano da najviše može da ima 331 zaposlenog, a prema Tufajevićevim rečima, u ovoj opštini je to ispoštovano.

Treća tačka dnevnog reda, koja se ticala odluke o opštinskoj upravi izazvala je širu raspravu, ovom prilikom je sugerisano da bi bilo dobro imenovati i zamenika načelnika opštinske uprave, obzirom da aktuelnom načelniku opštinske uprave opštine Kladovo Jovanu Stingiću uskoro ističe mandat, pa bi trebalo razmisliti i o tim kadrovskim rešenjima, kao i da je neophodno angažovanje još ljudi koji će raditi na skupštinskim poslovim.

Odbornici su usvojili i srednjoročan plan poslovne strategije i razvoja JP „Jedinstvo“ za period 2017.-2021, kao i dugoročni plan poslovne strategije i razvoja JP „Jedinstvo“ za period 2017.-2027.

Related posts