четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Bor: Tradicionalna 17 „Olarijada“ u Slatini

Bor: Tradicionalna 17 „Olarijada“ u Slatini

Povodom velikog pravoslavnog praznika, hramovne slave i seoske zavetine, praznika Uspenija presvete Bogorodice, odnosno Velike gospojine, u Slatini pored Bora biće održan tradicionalni 25. Sabor igre. Dan kasnije 29. avgusta biće organizovana tradicionalna „Olarijada“ koja se ove godine održava 17. put, takmičenje pevača amatera u izvođenju pesama Branka Olara, .

Čovek ne nestaje sa svojom smrću, čovek živi dok postoji sećanje na njega! Branko Olar neprevaziđeni interpretator vlaške pesme rođen je 13. jula 1948. godine, a tragično nastradao 1991.godine u svojoj 43. godini života. Vanserijski umetnik, imao je čist, melodičan glas, slovio je za jenog od najboljih vokalnih solist tog vreme. To danas potvrđuju i njegovi savremenici kao i sve ispevane pesme koje se i danas čuvaju na brojnim nosačima zvuka. Ideja da se u njegovom rodnom selu organizuje manifestacija koja će nositi njegovo ime, prepoznata je pre 17 godina kao odlična zamisao i predstavlja svojevrsni omaž ovom nepreveziđenom pevaču. Slatina se na ovaj način odužuje Branku Olaru.

Organizatori manifestacije su savet MZ Slatina, KUD Branko Olar iz Slatine, porodica Olar uz podršku brojnih darodavaca.

Related posts