среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
U susret Etno festivalu u Kladovu

U susret Etno festivalu u Kladovu

Ono što bi svaki turistički poslenik mogao reći, jeste da Kladovo nije mesto kroz koje se prolazi, već da se u Kladovo namerno dolazi. Brojne manifestacije, kulturne, zabavne, sportske, brojni sabori i priredbe koje imaju zadatak da neguju tradiciju i običaje, razlozi su zbog kojih će mnogi ovoga leta posetiti ovu lepu varoš na obali Dunava. Etno festival koji će ove godine biti organizovan 12. put i koji se tradicionalno održava u drugoj polovini jula, okupiće mnoštvo sveta, neki će doći iz okolnih opština, dok će mnogi doputovati iz inostranstva, biće prisutni izlagči i učesnici u pratećim programima festivala, ali biće i onih koji će obilaziti štandove i uživati u obilju dobrih izvedbi u večernjim satina, na bini pod vedrim nebom.

“ Etno festival će ove godine trajati četiri dana, od 20. do 23. jula, TO Kladovo je glavni organizator u svesrdnu pomoć lokalne samouprave. Ono što neće izostati ni ove godine su nastupi kulturno umetničkih društava iz zemlje i inostranstva, koje će posetioci moći da vide na sceni od 20 – 22h, dok je vreme od 22,30h rezervisano za koncerte“, ističe u razgovoru za našu televiziju David Đurđević direktor TO Kladovo.

Obzirom da je organizacija festivala bila tema brojnih sastanaka, ali i predmet mnogih putovanja u inostranstvo vodećih ljudi u opštini i turističkoj organizaciji, te su u prethodnom periodu najavljene i neke novine, Đurđević nam nije otkrio o čemu se konkretno radi, ali nam je rekao da će sigurno na fistivalu biti prisutne delegacije iz Moldavije, Ukrajine kao i delegacija iz Slovačke.

“ Sva ona putovanja od početka godine do sada urodila su plodom, treba napomenuti da je to rezultat posvećenosti zacrtanom cilju, i pre svega, odličnoj saradnji predsednika opštine Kladovo sa predstavnicima pomenutih zemalja“, zaključio je Đurđević.

Treba naglasiti da je u Kladovu ponuda izuzetno bogata kada su ovakvi događaji u pitanju.Tamo se skoro cele godine nešto slavi ili obeležava. Neke manifestacije su manjih razmera a neke su međunaradne. I kao što rekosmo u jednoj emisiji o turizmu u Kladovu „Kladovo je prava riznica za putnike namernike, turiste i avanturiste koji žele da na jednom mestu vide tragove davno prohujalih vekova kao i obeležja modernog vremena. Ovaj podunavski gradić trebalo bi da bude obavezna destinacija u istočnoj Srbiji, bez obzira koji je razlog vašeg putovanja“.

M.M

Related posts