петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Sportski izazov u oktobru u Zaječaru

Sportski izazov u oktobru u Zaječaru

Između grada Zaječara i grada Pirota 7. oktobra 2017. godine biće održano  takmičenje pod nazivom “Sportski izazov” u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije, uz podršku kompanije Koka -Kola i lokalnih samouprava.
Ovog utorka je povodom organizovanja ove manifestacije održan sastanak u Gradskoj upravi u Zaječaru kome su prisustvovali Milan Pavlović i Dejan Kozlina ispred Olimpijskog komiteta Srbije i Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport. Na sastanku je dogovoreno da se „Sportski izazov“ organizuje u Zaječaru a sve sa ciljem da građane Zaječara ali i Srbije, podstakne na redovno bavljenje sportom. Kako kažu u Olimpijskom komitetu, na popularnim lokacijama u gradu biće instalirane bine na kojima će se aktivni takmičari, rekreativci, ljubitelji sporta i članovi različitih sportskih organizacija nadmetati u različitim vežbama spretnosti i sportskog znanja, a sa kojima će aktivno učestvovati i naši Olimpijci. Takmičenje podrazumeva uključivanje u bilo koji sport, igru ili fizičku aktivnost na 15 minuta. Svi učesnici koji odvežbaju bar 15 minuta dobijaju jedinstveno dizajniranu nalepnicu sa brojem koja automatski donosi jedan poen gradu. Kako su nas obavestili iz gradske uprave, pored aktivnosti koje će se dešavati na glavnoj bini, zainteresovani građani će imati priliku da učestvuju u igri „Potraga za blagom“ u okviru koje će morati da reše određene zadatke. U Zaječaru će tada postojati i određeni punktovi gde će sugrađani moći da odvežbaju i tako doprinesu akciji.
Procentualni broj učesnika iz jednog grada se upoređuje sa brojem učesnika iz suparničkog grada, a onaj grad koji ima veći procenat učesnika -pobeđuje.

Related posts