четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Radni sastanak gradonačelnika Zaječara sa ekspertskim timom Kancelarije za evropske integracije i predstavnicima „Srbijavode“

Radni sastanak gradonačelnika Zaječara sa ekspertskim timom Kancelarije za evropske integracije i predstavnicima „Srbijavode“

Danas u maloj sali Gradske uprave u Zaječaru održan sastanak predstavnika JVP „Srbijavode“, gradonačelnika Zaječara Boška Ničića sa saradnicima i tehničkih eksperata ispred Kancelarije za evropske integracije u okviru nastavka započetih aktivnosti u procesu ocenjivanja prijavljenih kapitalnih projekata.

Predmet sastanka je bio projekat zaštite od poplava područja „Zaječar: Timok i pritoke“-izgradnja intergralnog sistema za zaštitu od poplava „Grlište -Beli Timok -Crni Timok – Timok.

Na sastanku je bilo reči o otvaranju novih mogućnosti oko dobijanja pozitivne ocene projekta i finansijskih sredstava za finansiranje dodatne tehničke dokumentacije koja bi se odnosila na dodatnu zaštitu regionalne deponije, dodatnu zaštitu postrojenja za prečišćavanje otapdnih voda i izradu sistema za ranu najavu poplavnog talasa.

Gradonačelnik Boško Ničić je istakao važnost rekonstrukcije Fabrike vode u koju 25 godina nije ulagano, a naglasio je i značaj izrade projekta za odmuljavanje Grliškog jezera.

Na radnom sastanku je naglašena i važnost što hitnijeg rešavanja imovinsko pravnih odnosa na celom planiranom području na kome je lokalizovan projekat, jer je prioritet da se on radi u celini.

Na kraju je usaglašeno da se u narednom periodu napravi Akcioni plan po službama i u što kraćem roku pristupi rešavanju navedenih problema da bi bio omogućen nastavak realizacije projekta i pristupanje fondovima EU.

Related posts