четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Počelo je uređenje Vanjinog jaza na Timoku

Počelo je uređenje Vanjinog jaza na Timoku

Počelo je uređenje Vanjinog jaza na Timoku. Trenutno se izvode radovi na čišćenju rečnog korita i sečenju šiblja, planirano je i dovoženje peska kojim će biti posuta plaža. Prema rečima Boška Ničića gradonačelnika Zajeačara biće ovo, pored Popove plaže još jedno atraktivno kupalište za lokalno stanovništvo.

„Mi smo kao opozicija, identifikovali Vanjin jaz kao izuzetno zanimljivu i atraktivnu lokaciju, te smo akciju uređenja ovog kupališta započeli još pre dve godine i ta akcija je bila volonterskog karaktera. Međutim, sada kao vlast, ne možemo to tako da radimo jer ne može novac da se troši bez plana a to nije bilo predviđeno planom za 2017. godinu. Ipak ćemo izvesti jednu akciju i to u okviru letnjeg održavanja infrastrukture, jer to smatramo svojom obavezom“, precizirao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, obilazeći radove koji se trenutno izvode na ovoj lokaciji.

“ Ja sam izuzetno zahvalan, pre svega Srbija vodama, tj. Vodoprivrednom preduzećeu iz Negotina koje se uključilo u ovu akciju, jer bez njihove mehanizacije mi ne bismo mogli da započnemo ove poslove“,rekao je Ničić.

Vanjin jaz će se ubuduće održavati kao javna površina o kojoj će voditi računa grad Zaječar.“ Biće postavljeni stolovi, klupe, napravićemo i jadan roštilj kako bi izletnici bezbedno mogli da pale vatru i uživaju u ovom prelepom prostoru“, kaže prvi čovek Zaječara. Prema njegovim rečima, sledeće godine se planira uređenje korita reke, od Vanjinog jaza pa do plavog mosta.

Ovaj posao trebalo bi da bude završen za jedno nedelju dana, obzirom da se sa radovima neće stati, dok će za postavljanje suncobrana od trske, stolova, klupa i roštilja biti potrebno oko mesec dana, a nešto će se raditi i naredne sezone, zaključio je Ničić.

Related posts