петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 5. sednica Gradskog veća u Zaječaru

Održana 5. sednica Gradskog veća u Zaječaru

U Zaječaru je juče održana 5. sednica Gradskog veća, na kojoj je bilo predloženo 26 tačaka dnevnog reda, Većnici su doneli odluke da se postave novi likvidacioni upravnici u Javnim preduzećima i Ustanovama, kao i da se odobre Odluke o pokretanju postupka likvidacije nad JP “Objedinjena naplata”, JP” Direkcija za izgradnju”, JP “Urbanizam Zaječar”, JKP “Gradsko saobraćajno preduzeće”, Agencije za ruralni razvoj, DOO “Biznis inkubator centar Zaječar”, Ustanova “Gitarijada”, Turističke organizacije grada Zaječara i Ustanove za kulturu “Centar za kulturu”. “ JP Direkcija za izgradnju u ovom trenutku, nakon preseka koji smo napravili duguje oko 187 miloina dinara, a nije isključeno da će ta brojka biti i veća“, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, naglašavajući da je to preduzeće konstantno u blokadi od januara 2015. godine.

„Situacija u kojoj se Direkcija nalazi mora da se promeni, stvari moraju da se pokrenu sa mrtve tačke, pošto se već mesecima ništa ne dešava“, kazao je Ničić

Gradsko veće je takođe usvojilo Izveštaje o radu JKSP “Zaječar” i JKP “Vodovod”, a data je i saglasnost na izmene Programa poslovanja JKP “Vodovod” Zaječar.

Gradsko veće je donelo odluku da se usvoji Nacrt Rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika i članova Upravnog i Nadzornog odbora Pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru.

Related posts