петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Negotin:  Završavaju ovogodišnji radovi na arheološkom lokalitetu Vrelo – Šarkamen

Negotin: Završavaju ovogodišnji radovi na arheološkom lokalitetu Vrelo – Šarkamen

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković sa saradnicima obišao je radove na arheološkom lokalitetu Vrelo Šarkamen. Radovi, finansira Ministarstvo kulture i informisanja i opština Negotin, a njihova vrednost iznosi

Na arheološkom lokalitetu Vrelo – Šarkamen uskoro se završavaju ovogodišnji radovi, koji se sprovode na osnovu Sporazuma o saradnji Arheološkog instituta u Beogradu i Muzeja Krajine. Rukovodilac projekta dr Sofija Petković sa Arheološkog instituta, govoreći o samom projektu koji obuhvata ovaj lokalitet, istakla je da će posao koji je bio predviđen, i za koji je dobijena finansijska podrška skoro završen.

„Opština Negotin je pored resornog ministarstva takođe finansijski podržala ovaj projekat, međutim iznos od blizu 500 hiljada dinara mogao bi da bude i veći“, rekao je obilazeći ovaj lokalitet predsednik opštine Vladimir Veličković.

„Samo ime carska palata ima određeni značaj, a činjenica da se nalazi baš na prostoru naše opštine čini je još značajnijom, pre svega nama koji možemo iskoristiti sve prednosti ovog blaga koje nam je dato“, rekao je arheolog Muzeja Krajine Gordan Janjić.

Stručnu ekipu pored Rukovodioca projekta je dr Sofija Petković sa Arheološkog instituta i arheolog Muzeja Krajine Gordan Janjić, čine još i  arheolog Nikola Radinović i arhitekta Igor Bjelić . Predviđeno je da radovi, koje finansira Ministarstvo kulture i informisanja i opština Negotin, traju mesec dana.

 

Related posts