петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Negotin: U Negotinu je održan Poslovni forum „Biznis za budućnost – B2B“

Negotin: U Negotinu je održan Poslovni forum „Biznis za budućnost – B2B“

U Negotinu je održan Poslovni forum „Biznis za budućnost – B2B“ u organizaciji Opštine Negotin i Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije – RARIS. Najveća pažnja bila je posvećena mogućnostima poslovnog povezivanja dijaspore i našeg regiona.

Pored domaćina, predstavnika opštine Negotin i RARIS-a, u radu Poslovnog foruma učestvovali su i predstavnici Fonda za razvoj Republike Srbije, Regionalne privredne komore Zaječar, Nacionalne službe za zapošljavanje Bor, organizacija dijaspore u Austriji.

„Cilj ovog skupa je da se preispitaju mogućnosti za pokretanje biznisa, odnosno da se našim ljudima u dijaspori predoče mogućnosti za dobra ulaganje“, rekao je ovom prilikom Boban Kostandinović iz RARIS-a.

Negotin je savremen grad koji svoju ekonomsku budućnost gradi na prirodnim i geografskim specifičnostima, idealnim uslovima za razvoj poljoprivrede. Lokalna samouprava ima želju da dijalog sa dijasporom podigne na jedan viši nivo. Povoljan poslovni ambijent koji nudi opština Negotin, osnova je za sigurne investicije, rečeno je na ovom skupu.

„Nacionalna služba za zapošljavanje ima programe koji mogu biti od velike koristi svima koji žele da započnu nekekav posao“, rekla je u svom izlaganju Sonja Stanković dir. NSZ filijala Bor.

Cilj ovog sastanka i razgovora koji su vođeni, bili su u funkciji uspostavljanja boljih veza i poslovnog povezivanja srpske dijaspore i matice.

Related posts