уторак, 19 марта, 2024

20 godina sa vama
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i Predsednik olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković u poseti omladinskom kampu Karataš

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i Predsednik olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković u poseti omladinskom kampu Karataš

Ministar sporta Vanja Udovičić i Predsednik olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković posetili su omladinski kamp Karataš. Povod njihove posete bio je obilazak kampa i sportista koji se trenutno nalaze na pripremama. Kamp raspolaže sa 350 mesta za smeštaj gostiju u vidu dvokrevetnih i trokrevetnih soba sa kupatilom. Od toga šest paviljona, devet apartmana i osam osmokrevetnih bungalova. Svi smeštajni objekti su opremljeni da pruže maksimalnu udobnost sportistima.

U sanaciju postojećih objekta na Karatašu do sada je uloženo 194 miliona dinara, planirano je i da treća faza radova započne za nekoliko dana zašta je opredeljeno 67 miliona. Time neće biti završen kompletan posao, ali će se raditi i sledeće godine. Trenutno se u kampu nalazi oko 200 mladih sportista, odbojkaša, džudista, rvača, rokometaša, a do kraja godine je planirano da blizu deset hiljada sportista prođe kroz ovaj omladinski kamp. “ Karataš pretstavlja ponos ne samo opštine Kladovo, već i naše Srbije. U ovom kampu su ponikli naši najbolji sportisti, i namera nam je da tu tradiciju nastavimo i nadalje, zato smo se i odlučili da ovo mesto sredimo i uložimo u ono najbolje što imamo, omladinu i sport“, rekao je na Karatašu Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić.

„Omladinski sportski kamp na Karatašu slovi i za svojevrsni regrutni centar, za vrhunske sportiste“ , rekao predsednik olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Ideja da ovo postane i regionalni centar u koji će dolaziti i omladina iz susednih zemalja, samo potvrđuje posvećenost vlade srbije da se u buduće ulaže u sport i u opštinu Kladovo rekao je zamenik predsednika opštine Dragan Novaković.

„Pored obnove postojećih objekata, u narednom periodu valja raditi i na prekograničnoj saradnji da ovo bude baza našeg sporta, i da novi svetski šampioni krenu iz Karataša“, zaključio je ministar Udovičić.

Related posts