четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
26. mesto za Srbiju na vatrogasnoj olimpijadi u Vilahu u Austriji

26. mesto za Srbiju na vatrogasnoj olimpijadi u Vilahu u Austriji

Na vatrogasnoj olimpijadi u Vilahu u Austriji koja je održana od 9. do 16. jula ove godine, ekipa učenika iz Salaša koja je predstavlja Srbiju, osvojila je 26. mesto i svrstani su u srebrnu kategoriju. Prva tri mesta, odnosno zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju osvojili su Austrijanci.

Trener juniorske reprezentacije i sekretar udruženja građana dobrovoljno vatrogasno društvo Zaječar ( DVD), Milan Milanović ističe da je ovo, ako se uzme u obzir broj ekipa koje su učestvovale i ostale okolnosti koje su pratile takmičenje, izuzetno dobar rezultat “ falilo nam je malo sportske sreće i prednost domaćeg terena“, kazao je Milanović.

Ovi omladinci ipak imaju razloga za slavlje, jer su svojim rezultatom izborili pravo da konkurišu da sledeće godine budu domaćini državnog prvenstva.

„Uspeh ove dece je za grad Zaječar od izuzetnog značaja, samim tim što su bez neke značajne finansijske pomoći grada, ostvarili u Austriji tako dobar rezultat, i predstavili Zaječar i Srbiju na najbolji mogući način“, rekla je na ovoj pres konferenciji zamenica gradonačelnika Zaječara Marina Milić.

Šansa da se organizuje državno prvenstvo je velika stvar za sve, grad će biti promovisan na najbolji mogući način u svakom smislu, a hiljade dece koja budu učestvovala na tom takmičenju imaće priliku da upoznaju ovaj kraj.Do tada, ovi dečaci će nastaviti marljivo i vredno da rade, a kako kažu, svaka pomoć im je više nego dobro došla.

Related posts